La plaça Major de Tàrrega, objecte d’un exercici acadèmic d’arquitectura per plantejar idees sobre la seva remodelació

AGENTAGener2014L’Ajuntament de Tàrrega ha acceptat una proposta de l’Agrupació d’Entitats de Tàrrega (AGENTA) per impulsar un projecte participatiu sobre la futura remodelació de la plaça Major, al nucli històric. Així, AGENTA convidarà alumnes de 5è de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de La Salle de Barcelona perquè elaborin propostes de reforma de la plaça com a exercici acadèmic. Aquesta és una pràctica formativa habitual a l’esmentat centre i que ja ha desenvolupat en altres indrets de Catalunya. Els estudiants, que visitaran Tàrrega el proper 13 de febrer, dissenyaran projectes sobre els usos d’aquest espai públic, el mobiliari urbà, la il·luminació, la integració del patrimoni arquitectònic,…

Procés participatiu
Posteriorment, durant els mesos de febrer i març, AGENTA iniciarà un procés participatiu amb una exposició i una enquesta sota el nom de Passat, present i futur de la plaça Major perquè la ciutadania valori aquests treballs i n’expressi l’opinió. També es lliuraran premis als treballs acadèmics més votats.

Pluja d’idees
AGENTA vol plantejar així un debat obert i plural sobre els canvis urbanístics que en el futur es projectaran en un indret tan emblemàtic com la plaça Major. Per la seva part,l’Ajuntament de Tàrrega aplaudeix aquesta proposta perquè “servirà per obtenir una pluja d’idees molt útils a l’hora d’abordar la remodelació de la plaça”, segons ha afirmat l’alcaldessa Rosa Maria Perelló. L’obra no compta encara ni amb projecte ni data d’execució si bé figura a l’agenda del consistori de fa temps.

Finançament del PUOS
Les previsions apunten cap a finals de l’any 2015, quan es procediria a renovar les xarxes d’aigua potable i sanejament de la plaça Major, el carrer Urgell i la plaça de Lluís Millet, ara obsoletes. La intervenció al subsòl s’aprofitaria per canviar la cara de la plaça Major. L’Ajuntament de Tàrrega destinaria al projecte subvencions provinents del PUOS de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Lleida.

PARTICIPA A L’ENQUESTA ON LINE CLICANT AQUÍ!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s