L’Agrupació d’Entitats de Tàrrega exposa propostes de remodelació de la plaça Major dins una exitosa jornada de participació

L’Agrupació d’Entitats de Tàrrega (AGENTA) ha fet públiques avui les propostes de remodelació de la plaça Major de la localitat dissenyades per estudiants de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura La Salle (ETSALS) de Barcelona, treballs plantejats com a exercici acadèmic. Són una trentena de projectes amb diverses solucions quant a definició del paviment, mobiliari, arbrat, il·luminació i tractament arqueològic del subsòl.

Votació popular
Les propostes s’han exposat a la mateixa plaça Major en una matinal participativa oberta a la ciutadania, la qual ha expressat l’opinió a través d’una votació popular. A més de representants d’AGENTA, l’acte ha comptat amb Guillermo Bertolez, professor titular de l’ETSALS; Jaume Ponsarnau, regidor de Participació; i Gabriel Lacambra, regidor d’Urbanisme. Ambdós edils han valorat molt positivament aquesta iniciativa participativa. “Si bé no té caràcter vinculant, és una pluja d’idees molt valuosa per abordar en el futur la remodelació de la plaça”, han manifestat.

Aposta per la vianalització de la plaça Major
Tots els projectes presentats aposten per la vianalització de la plaça Major i l’exclusió de vehicles a excepció dels de càrrega i descàrrega. També es prioritza el model urbanístic de plataforma única. Altres opcions passen per la incorporació d’arbres o el trasllat de la rèplica de la creu de terme a un punt visible des de tots els carrers adjacents. El reforç de la il·luminació nocturna dels edificis emblemàtics o la preservació de les llambordes són altres aspectes exposats. També es proposa vianalitzar carrers propers com el d’Urgell o Sant Joan. Un dels suggeriments més innovadors contempla la col·locació al paviment de bombetes LED en forma de llamborda.

Jornada festiva
AGENTA lliurarà properament al consistori els dos dissenys més votats. Val a dir queels estudiants de l’ETSALS van visitar el passat 13 de febrer la plaça Major per preparar els projectes i rebre assessorament de l’Escola de Sobreestants de Tàrrega i el Museu Comarcal de l’Urgell. La jornada d’avui s’ha combinat amb exhibicions de cultura popular a càrrec de l’Esbart Albada, Guixanet, Amics de la Sardana i La Fal·lera Gegantera. Després, al Camp dels Escolapis, s’ha ofert una calçotada organitzada pels Escoltes. La remodelació de la plaça Major no compta encara ni amb projecte ni data d’execució.

Deixa un comentari